keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ovet valmiita

Ovien maalaus tuotti todella paljon hankaluuksia, koska seinämateriaali on muovia. Kokeilin hioa pintaa karheammaksi hiekkapaperilla, mutta silti maali kuivuttuaan hilseili pois pinnasta. Lopulta päätin että ainut keino saada ovet valmiiksi on liimata pintaan halutun väristä paperia.

Liimasin vaalean ruskeaa/luonnon valkoista paperia oviin kauttaaltaan ja niiden päälle tein paneelit vaaleammasta tapetista. Paneelien ympäri liimasin liimalla jäykistettyä kalastajanlankaa kehyksiksi. Näin sain hiukan kolmiulotteitteisuutta oviin. Viimeistelin ovet kahvoilla, jotka on tehty tietokone romusta. Maalasin vastukset luonon valkoisella värillä.
Saliin teimme tuplaovet ja kuvassa näkyy kahvion puolen seinää. Kaikkien ovien ympäri liimasin listoiksi puunväriset tikut. Tuplaoviin liimasin myös palat metallia tuikkukupista mallintamaan saranoita.

Varsinaisesti ovissa ei ole saranoita, vaan toinen reuna on ylhäältä alas asti kiinni. Kennomuovin rakenteen vuoksi oli mahdollista leikata toisen puolen pinta läpi ja jättää toinen puoli ehjäksi. Näin ovia voi myös aukoa. Seinä materiaali on siis 0,5 cm paksua ja keskellä on tyhjää tilaa useampi millimetri kennojen välissä. Pitäisi ottaakin tuosta rakenteesta erikseen kuva eikä yrittää selitää rakennetta sanallisesti. Alla pari kuvaa ovista salin puolelta päin. Huomenna olisi tarkoitus liimata seinä kiinni lattiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti