maanantai 9. helmikuuta 2015

Lattiaa ja väliseinät

Torstain nukkekoti-illassa pääsin kokeilemaan miten tekemäni lattia sopii taloon. Jo alkuun huomasimme että bilteman tikuissa on yllättävän suuria värieroja ja lattian toinen pääty on tasainen väriltään ja toinen pääty kirjava.

Niinpä alunperin pohjalevyn oli tarkoitus tulla toisin päin, mutta päätimme jättää salin puolen lattian tikkujen väriseksi, joten jouduimme kääntämään lattialevyn toisinpäin kuin oli tarkoitus..Ja hiukan heikosti siinä kävikin eli se ei mahtunut paikallensa toisinpäin aseteltuna ja pari lautaa irtosikin liimauksesta. Onneksi kyse oli kuitenkin vain muutaman laudan ongelmasta, joten mattopuukolla vuolemalla muutamasta kohdin lattialautoja sain kavennettua sitä tarpeeksi.

Sen jälkeen uusi sovitusta ja lattia menikin suhkot ok paikkallensa. Vielä emme liimanneet lattiaa kiinni talon pohjaan. Joistakin kohdin lattialaudat ovat myös liian lyhyitä, mutta se saadaan korjattua lattialistoilla. Päätimme myös, että kahvion puolen lattia tullaan maalaamaan jollakin vaalealla sävyllä esim. harmaalla.


Sen jälkeen aloinkin tekemään väliseiniä kennomuovista. Koska taloa joudutaan kantamaan ja siirtelemään, käytämme mahdollisimman kevyitä materiaaleja rakenteissa. Valkoista muovikennolevyä on myös helppo työstää mattopuukolla. Salin väliseen seinään on tarkoitus tehdä vielä oviaukot molempiin reunoihin ja keskelle jää paikka pönttöuunille.

Kahvion seinämästä puuttuu vielä itse kahvionluukku sekä ovi. Ovesta tulee raollaan oleva, jota ei voi liikutella. Seuraavalla kerralla pitää jatkaa noiden ovien teossa sekä tehdä näyttämön seinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti