keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pirttipöydät

Otin viime viikon torstain askarteluiltaan mukaani ostamani proxxon pöytäsahan. Pöytäsaha on kyllä ollut unelma ostos katkomaan mm. bilteman tikkuja, vaneria ja muuta puumateriaalia. Hirveän paksua materiaalia tuolla ei pysty sahaamaan, mutta juuri miniatyyri sahailuun tuo on loistava peli. Kyseisellä sahalla sahasimme ensi alkuun lattian pohjalevyt ja sen jälkeen rupesin sahaamaan materiaalia pirttipöytiin.



Päätimme tehdä pirttipöydän jaloista malliltaan yksin kertaiset ilman turhaa muotoon leikkausta. Jonkin verran pyöristämme kulmia, mutta muutoin jalat ovat suorakaiteen muotoiset. Viereisessä laatikossa on materiaalit kolmeen pirttipöytään. Kaksi niistä on saman kokoisia n. 13 cm pitkiä ja yhdestä teimme lyhyemmän (jos muistan mitat oikein).

Materiaali pirttipöytiin saatiin lahjoituksena paikalliselta puusepän verstaalta. Emme ole vielä päättäneet minkä värisiksi pöydät käsittelemme. Kaksi noista tulee saliin ja niihin on tarkoitus tehdä juhlakattaus. Kolmas tulee kahvioon. Toivottavasti Mallu muistaa vielä mihin mikäkin palanen kuuluu, kun rupeaa kasaamaan noita :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti