perjantai 9. tammikuuta 2015

Katon purkaminen




Talkoot aloitettiin irroittamalla katosta aaltopahvit, jotka olivat onneksi niiteillä kiinni. Helpotti huomattavasti irroittamista ja voimme käyttää vanerin esim. väliseinien tekoon. Aaltopahvia oli tornissa ja talon etupuolella. Takapuoli on vain maalattu samalla värillä kuin aaltopahvit.

Osaan talon saumoista oli käytetty mustaa silikoonia, joka olikin sitkeämpää tavaraa kuin ajattelimme.  Vasaran, mattopuukon ja taltan avulla irroitimme aluksi eteisen katon, jonka jälkeen irroitimme vielä etupuolen katon. Kattopalat oli myös niiteillä kiinni. Eteisen katon korkeutta jäimme pohtimaan eli pitäisikö sitä madaltaa hieman? Yleensähän eteisosa ei ole yhtä korkea kuin itse talo.

Jätimme talon takakaton paikoilleen. Tarkoituksemme on siis korvata etuosan katto esim. pleksillä, jolloin talon sisään näkee yläkautta. Talon seinät jäävät kiinteiksi rakenteiksi.


Talo sisältä oli yllättävän siisti ja maalattu valkoiseksi. Muutama ruuvi tuli pohjan läpi ja ne irroitettiin, koska ovat tulevan lattian tiellä. Itse talohan on liimattu/ruuvattu kiinni soikean muotoiseen vaneripalaan.

Keskelle taloon oli asennettu hehkulamppu. Lampun irroittaminen vaatikin jo voimaa, kun ruuvit olivat maalin/liiman voimasta tiukasti kiinni. Olipa tuolla nippusiteitäkin johdoissa kiinni, mutta saimme lopulta lampun irti.

Sisällä seinien myötäisesti menee listat ja keskellä on puulaatta. Niitä voimme myöhemmin hyödyntää lattiaa tehdessämme. Lattiamateriaaliksi on tällä hetkellä valittu bilteman tikut, joista teemme lankkulattian koko taloon.




Tarkoituksemme on lahjoittaa talo sen valmistuttua valitsemaamme kohteeseen, joten otamme mielellämme lahjoituksia vastaan. Esimerkiksi bilteman tikut, jätskitikut ja verho/liinakankaat. Tai valmiita tuotteita esimerkiksi räsymattoja, lautasia/tarjottimia ja pyyheliinateline. Tarpeet tarkentuvat rakennusvaiheessa tarkemmin. Kaikkien lahjoittajien/tekijöiden nimet lisätään jollakin tavalla taloon mukaan, paitsi jos lahjoittaja ei halua nimeään julkisesti näkyviin.

Jos sinua kiinnostaa lahjoittaa esim. bilteman tikkuja (pieni määräkin auttaa), niin ota yhteyttä esim. sähköpostiin putaanseurantalo @ gmail.com (poista välit osoiteesta) tai facebookin kautta viestillä (nukkekotiharrastajien kautta löydät meidät). Näin pääsisimme lattian tekoon.

Seuraavaksi kuitenkin rupean piirtämään paperille pohjapiirustuksen ja tarkemmat mitat talosta. Mittasuhde talossa tulee olemaan 1:12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti