lauantai 24. lokakuuta 2015

Kesätauko ohitse

Kesätauostamme tuli pidempi kuin ajattelimme, mutta nyt taas jatkamme Putaan Seurantalon parissa. Kesän ajan talo oli säilytyksessä autotallissani ja oli tarkoitus tehdä taloa eteenpäin, mutta niin se kesä vain vierähti.

Kun aloitimme rakentamisen uudestaan huomasimme, että jostakin syystä lattia oli noussut kunnolla mutkalle ja irti liimauksesta. Sen myötä väliseinä oli myös irronut takaseinästä. Mitään ei kuitenkaan ollut hajonnut, joten toivoimme että sisätiloihin siirrettynä lattia oikenee suoraksi.


Mallu aloitti ensimmäisellä kerralla tekemään vintille näyttämön lavasteita ja teki sinne koivun. Mielestäni tämä onnnistui todella hyvin ja näyttää juurikin lavasteelta, mutta hyvin tunnistettavissa koivuksi. 


Kesän aikana minä tein paljon betonitöitä ja tein myös pieniä kakkuja. Alla kuvassa yksi kakuista. Tuon koko on halkaisijaltaan n. 2,5 cm. Tämä pitää vain vielä maalata ruskealla, jolloin nuo pienet ilmakuopat toivottavasti peittyvät.  Vieressä näkyy pari Mallun tekemää kahvikuppia. Niissä on käytetty joulukelloja ja lautaset ovat nastoista.


Itse jatkoin ikkunoiden parissa ja liimailin niihin jo ikkunalaseja. Ikkunalasit ovat pleksiä. Samalla liimasin yhden ikkunan kohdalta sisäpuolelta tapetteja myös kiinni. Valitettavasti ikkunoiden tekeminen oli huomattavasti työläämpää kuin kuvittelin ja en saanut niitä vieläkään valmiiksi. Ikkunoiden karmit on tehty jäätelötikuista ja ulospäin liimaamme jäätelötikkuja.
Mallu aloitti myös yläkertaan tulevan kammarin sänkyn rakentamista. Sänkyn jaloiksi valitsimme valmiit puutikut ja laidat on tehty biltemantikuista. Yläkerran huoneesta tulee poikkileikkaus, joten joudumme tarkkaan harkitsemaan mitä huonekaluja sinne teemme.  Pesukommuutti sinne on ainakin tulossa ja mahdollisesti pöytä sekä tuoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti