maanantai 29. helmikuuta 2016

Sähköistystä

Alunperin meillä ei ollut tarkoitus lisätä taloon sähköllä toimiva valoja, mutta kun kerroin Mallulle, että patteriledien avulla on kyllä helppo tehdä valoja, niin hän innostui täysin. Talossa on yhteensä neljä ledvaloa. Yksi niistä on näyttämön jalkalamppu. Tästä lampusta valaistus idea lähtikin kytemään. Lampun jalka on lasia ja varjostin muovia.Talon ulko-oven päälle teimme ulkovalon yhdestä ledistä. Kuvissa johtojen yhdistämistä ja valon testausta. Jouduin muutamasta kohdassa jatkamaan johtoja, joten ne on yhdistetty toisiinsa kutistesukan avulla. Ulko-oven valo tulee talon seinän läpi sisäpuolelle ja johdot vedin sitä kautta oven vierustaa alas ja lattian läpi nurjalle puolelle. Sieltä johdot menevät talon takaosaan. Nämä johdot jäävät viimeistely vaiheessa oven karmien taakse piiloon.

Kahviossa on yhteensä kaksi valoa. Toinen on keittiössä, jotta siitä ei tule liian pimeä ja toinen on kahvion pöydän päällä oleva öljylamppu. Tekemästäni öljylampusta on tekstiä aiemmin. Lamppu on kiinnitetty tikkuun ja johto menee sen alapuolelta keittiön läpi talon takapuolelle.
Talon takapuolelle tein kahvitikuista ja kapalevystä puulaatikon. Tämä laatikko kätkee sisällensä patterikotelon ja sokeripalan johon kaikki valot yhdistyvät. Tuolta on helppo napsaista valot päälle tai pois päältä. Mutta kuitenkin varmistaa, että johdot ja itse kotelo on piilossa mahdollisilta pieniltä käyttäjiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti